Odražana edukacija u sklopu aktivnosti ljudi-ljudima - “Valorizacija biološke raznolikosti u funkciji agroekologije i eko turizma kao modela održivog ruralnog razvoja”

Dana 05. ožujka 2015. godine u Pastoralnom centru u Nijemcima, odražana je edukacija u sklopu aktivnosti ljudi-ljudima - “Valorizacija biološke raznolikosti u funкciji agroekologije i eko turizma kao modela održivog ruralnog razvoja”.

Nositelj projekta je Udruženje - Ruralni centar Sova iz Sremske Mitrovice, a partner s Hrvatske strane je Općina Nijemci.

 

Projekt je sufinanciran od strane RRD SWG-a (Regional Rural Development Standing Working Group (SWG) in the South-East Europe), ukupna vrijednost projekta iznosi 4.300,00 €, glavne aktivnosti projekta su edukacije u Nijemcima i Sremskoj Mitrovici, puštanje filmova u školama, te tiskanje promotivnih postera, brošura, letaka i oznaka za knjige.

Ciljevi projekta su podizadnje svijesti o zaštiti okoliša, mogućnosti promatranja ptica te upoznavanje i približavanje vrsta ptica koje se nalaze na lokalnom području.

Program edukacije se sastojao od predstavljanja LAG-a „Bosutski niz“, prezentacije Javne ustanove za zaštitu prirodnih vrijednosti VSŽ na temu zaštićena područja prirode Vukovarsko-srijemske županije, te odabrane ptičje vrste, predstavljanja projekta P2P s predstavljanjem projektne brošure i projekcija filmova s diskusijom.

Edukaciju je popratio velik odaziv, od učenika osnovnih škola, osoba orijentiranih ka promatranju ptica, Javne ustanove za zaštitu prirodnih vrijednosti VSŽ, članova OPG-a, udruga, predstavnika lokalne samouprave i drugih.