Zelena čistka 2016.

Nakon uspješne prošlogodišnje prve zelene čistke, i ove godine ista je organizirana u dva naselja na području općine Nijemci.

Udruga Mladi općine Nijemci  organizirala je akciju čišćenje okoliša pod nazivom Zelena čistka - Jedan dan za čisti okoliš. I ove godine suorganizatori akcije bili su Turistička zajednica općine Nijemci i Općina Nijemci, Osnovna škola Lipovac sa PŠ Apševci.

U akciji Zelena čistka koja je održana 27. travnja 2016. godine na području Općine Nijemci sudjelovalo je 70 volontera. Čistilo se središte naselja Apševci i Lipovac, parkovi u oba naselja te prostor ispred društvenih domova.

 

Volonteri su uređivali i čistili okoliš, sadili bilje te su se premjestili kontejneri iz središta Lipovca na lokaciju van naselja, iz razloga što su isti širili neugodne mirise u središtu naselja.

Okupljanje volontera bilo je u 09.00 sati u centru oba naselja, završetak zelene čistke bio je oko 18 sati. Svim sudionicima podijeljene su majice, rukavice, vreće za smeće i voda za piće.

Organizirane skupine volontera započele su s skupljanjem otpada i smeća na zadanim lokacijama.

Ručak te osvježenje za volontere spremao se u društvenom domu u Apševcima, a ručak se dijelio svim sudionicima u 14.00 sati za koji se je pobrinula TZ općine Nijemci, nakon pauze nastavilo se s radom.

Komunalni odjel Općine Nijemci brinuo se za prijevoz sudionika, sadnica, te ostalog materijala te za koordinaciju premještanja kontejnera van centra naselja.

Više fotografija pogledajte na :

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=561247517378537&set=pcb.561250107378278&type=3&theater