3. RISS TRIATLON 2017.

3. RISS TRIATLON 3. RISS TRIATLON

U subotu, 09. rujna 2017. godine, u organizaciji Općine Nijemci i Triatlon kluba Tri-Tim iz Osijeka, održan je treći po redu RISS Triatlon.

Na ovogodišnjem triatlon natjecanju sudjelovalo je 54 sudionika u muškoj i ženskoj konkurenciji, te u četiri kategorije: juniorskoj, seniorskoj, kadetskoj i veteranskoj.

Utrka je održala u tri discipline: 400m plivanje - 10km bicikla – 2.5km trčanje. Natjecatelju su plivali u rijeci Bosut oko okretišta i nazad, izlazak iz rijeke na stepenice, bicikli se vozio cestom do odmorišta Sopotac, a u povratku kroz naselje i zatim u zonu tranzicije. Trčanje iz tranzicije desno, prema industrijskoj  zoni i nazad. Cesta je bila zatvorena za promet te se ovim putem organizatori zahvaljuju mještanima na razumijevanju.

Nakon utrke, natjecatelji su se uputili na odmorište Sopotac na proglašenje pobjednika i druženje uz ručak. Načelnik Općine Vjekoslav Belajević uručio je medalje i prigodne nagrade za najuspješnije sudionike i prigodnim govorom se zahvalio svim sudionicima i organizatorima koji su sudjelovali u uspješnom održavanju trećeg RISS triatlona.

U ime organizatora čestitke svim natjecateljima na uspješno odrađenom triatlonu!