Logo
Ispiši ovu stranicu

"PUTEM EU PROJEKATA" u Vukovarsko-srijemskoj županiji

"PUTEM EU PROJEKATA"  u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Dana 21. listopada 2017. godine Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije organiziralo je biciklijadu pod nazivom "Putem EU projekata". Više od 250 biciklista zajedno sa ministricom Gabrijelom Žalac vozilo je rutu od Vinkovaca do Vukovara.
Sudionici biciklijade imali su prilike posjetiti nekoliko uspješnih projekata sufinanciranih iz EU fondova, kao što su projekt sanacije odlagališta komunalnog otpada Papuk i razvoj novog turističkog proizvoda "Eko-etno centar Adica" u Vukovaru, koji je ujedno bio i završna točka
biciklističke rute. Navedeno događanje organizirano je u sklopu informativnih aktivnosti kojima je cilj predstaviti primjere dobre prakse u korištenju bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Sudionici su se okupili na parkiralištu Udruge za osobe s invaliditetom Bubamara u Vinkovcima, te krenuli prema cilju koji se nalazio u park-šumi Adica u Vukovaru. Ondje su ih dočekali brojni posjetitelji i gradonačelnik grada Vukovara, Ivan Penava. Gradonačelnik je
zajedno sa ministricom Gabrijelom Žalac obišao sajam EU mogućnosti na kojem je sudjelovala i naša općina Nijemci.
Predstavnici Općine, općinski načelnik Vjekoslav Belajević, voditeljice projekta Marijana Lončar i Marina Karačić, zajedno sa asistenticama izložili su i predstavili brojne projekte financirane putem EU fondova.
Ministrica Žalac, dodjelila je bicikle kao nagrade najmlađem i najstarijem sudioniku u biciklijadi, a svi sudionici imali su prilike uživati u prigodno-informativnom programu.

 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.